Wel eens last van tranende ogen? Probeer oogdruppels zonder conserveermiddel

Wel eens last van tranende ogen? Probeer oogdruppels zonder conserveermiddel

Heb jij wel eens last van tranende ogen? Dit kan heel vervelend zijn en het kan ervoor zorgen dat je niet goed meer kunt zien. Tranende ogen kunnen verschillende oorzaken hebben, zoals allergieën, vermoeidheid, droge ogen of een infectie. Gelukkig zijn er verschillende middelen die kunnen helpen om de symptomen te verminderen. Een daarvan zijn oogdruppels zonder conserveermiddel.

Conserveermiddelen worden vaak toegevoegd aan oogdruppels om te voorkomen dat bacteriën en schimmels zich in het flesje vermenigvuldigen. Dit kan echter ook nadelige effecten hebben op de ogen. Zo kan het gebruik van oogdruppels met conserveermiddel leiden tot irritatie, roodheid en gevoeligheid voor licht. Ook kunnen de conserveermiddelen de kwaliteit van de tranen verminderen, waardoor de ogen nog droger worden.

Oogdruppels zonder conserveermiddel zijn een goed alternatief voor mensen die gevoelig zijn voor de bijwerkingen van conserveermiddelen. Deze druppels zijn verkrijgbaar in kleine eenmalige doseringen, die je na gebruik weggooit. Dit voorkomt dat er bacteriën in het flesje achterblijven en maakt het gebruik van de oogdruppels hygiënischer.

Het is wel belangrijk om te weten dat oogdruppels zonder conserveermiddel vaak duurder zijn dan druppels met conserveermiddel. Ook hebben deze druppels over het algemeen een kortere houdbaarheid, omdat ze niet geconserveerd zijn. Het is daarom verstandig om alleen oogdruppels zonder conserveermiddel te gebruiken wanneer dat echt nodig is.

Als je last hebt van tranende ogen, is het verstandig om eerst de oorzaak van de klachten te achterhalen. Als de tranen veroorzaakt worden door droge ogen, kan het helpen om kunsttranen te gebruiken. Als de tranen veroorzaakt worden door allergieën, zijn er ook speciale oogdruppels verkrijgbaar die allergische reacties verminderen.

Mocht je toch besluiten om oogdruppels zonder conserveermiddel te gebruiken, let dan goed op de houdbaarheidsdatum en de manier van gebruik. Gebruik de druppels altijd volgens de aanwijzingen op de verpakking en gooi de eenmalige dosering na gebruik direct weg. Zo voorkom je dat er bacteriën in je ogen terechtkomen en kun je snel weer genieten van helder zicht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *