Welke vorm van linkbuilding is het meest effectief?

Welke vorm van linkbuilding is het meest effectief?

Linkbuilding is vandaag de dag een zeer belangrijk onderwerp binnen veel bedrijven. Dit is namelijk een onderdeel van Search Engine Optimization en heeft veel impact op de vindbaarheid van je website. En in onze moderne samenleving is het zeer belangrijk dat je online vindbaar bent als bedrijf. Staat je website bovenaan in de zoekmachines? Dan kan dit je een hoop extra bestellingen of aanvragen opleveren. Linkbuilding is dan ook een techniek waar veel ondernemers zich mee bezighouden, maar welke vorm van linkbuilding is nu precies het meest effectief? Hier vertellen we je graag meer over!

Linkbuilding is door de jaren heen veel veranderd

Linkbuilding is sinds het begin van SEO behoorlijk veranderd. Vroeger kon je zoveel mogelijk backlinks naar je website over het internet verspreiden en had dit een positief effect. Een veelgebruikte truc was bijvoorbeeld om een pagina vol onzichtbare links te creëren door de tekst dezelfde kleur als de achtergrond te geven. Vandaag de dag zijn dit soort trucjes niet langer mogelijk. De algoritmes van grote zoekmachines als Google hebben zich namelijk behoorlijk ontwikkeld. Het is dan ook zeer belangrijk om de juiste strategie te gebruiken als je resultaat wilt boeken.

Kwaliteit, variatie en relevantie

Bij linkbuilding zijn er een aantal zaken van belang. Allereerst wil je zoveel mogelijk links van hoge kwaliteit creëren. Probeer dus liever geen websites te gebruiken die Google als spam aanmerkt. Daarnaast moeten de backlinks voornamelijk op relevante websites geplaatst worden. Je linkprofiel moet namelijk natuurlijk overkomen en het is niet logisch als er voortdurend naar de website van je beautysalon gelinkt wordt vanaf autoplatforms.

Tot slot is een organisch linkprofiel gevarieerd. Bij linkbuilding is het dus belangrijk om ook variatie aan te brengen. Creëer bijvoorbeeld zowel startpagina-links als links die in content verwerkt zijn. Probeer daarnaast ook te variëren met de anchor text waar je de link in plaatst en link bovendien naar verschillende pagina’s op je website.

Een linkbuilding pakket afnemen

Omdat variatie zo belangrijk is voor linkbuilding kun je je het best eens verdiepen in SEO linkbuilding pakketten. Dit is een pakket met verschillende links. Neem je het pakket af bij de juiste partij, dan weet je zeker dat de links voldoende gevarieerd en van hoge kwaliteit zijn. Het kan ook handig zijn om je zelf enigszins in linkbuilding te verdiepen, zodat je zelf kunt beoordelen welke backlinks wel of niet van hoge kwaliteit zijn.

Bron: Rubinkoot.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *